NIEUWS

2018.08.03

FVWW ZOEKT TALENT!

1. SENIOR ARCHITECT
- minimum 8 jaar relevante ervaring in alle fases van het ontwerp (schetsontwerp tem uitvoering)
- ervaring met het organiseren en aansturen van het ontwerpteam
- kennis van Vectorworks, Adobe Creative Suite en MSOffice
- teamspeler en hands-on
- flexibel en precies

2. MEDIOR ARCHITECT
- minimum 2 jaar relevante ervaring in alle fases van het ontwerp (schetsontwerp tem uitvoering)
- kennis van Vectorworks, Adobe Creative Suite en MSOffice
- teamspeler en hands-on
- flexibel en precies

2018.06.18

FVWW & ORIGIN WINNEN DE CONCEPTWEDSTRIJD VOOR DE PEPERBUS

Het consortium gevormd door FVWW architecten en Origin werd als laureaat van de ontwerpwedstrijd gekozen om de Peperbus in Borgerhout een nieuwe invulling te geven. Het is met name UNIZO Provincie Antwerpen dat, geruggesteund door Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de gangmaker is om de als monument beschermde Sint-Jan Evangelistkerk grondig om te vormen tot een innovatieve en bruisende ondernemersplek vol creativiteit. Ook de nieuwe kantoren van UNIZO Provincie Antwerpen zullen er onderdak vinden. Dat het concept van het Antwerpse bureau FVWW samen met restauratiespecialist Origin uit Brussel het dichtst op het DNA van ondernemersorganisatie UNIZO en de uitgangspunten van het project aansloot, deed de jury voor hen kiezen.

Het winnende team maakt van het middenschip de meest publieke ruimte, geflankeerd door afsluitbare co-workingspaces, concept-stores en workshopruimte. Als blikvanger wordt in het koor van de verticaal vormgegeven districtsbibliotheek ingericht. De UNIZO-kantoren worden georganiseerd in de galerijen op de verdieping van de zijbeuken, dewelke verbonden worden met een transparant volume. Er wordt ook in beperkte mate horeca voorzien die ook buiten de openingsuren van het gebouw beschikbaar zal zijn; 

Na de eerdere preselectie uit 20 kandidaturen, haalde de combinatie van FVWW en Origin het van twee andere teams in een ontwerpwedstrijd . “Deze architecten wisten ons te overtuigen omdat ze zich ook focussen op de exploiteerbaarheid van het gebouw in zijn nieuwe gedaante. Daardoor zorgen ze ervoor dat het zich zelf kan financieren en ze slagen er bovendien in het evenwicht te bewaren tussen de belangen van de investeerders en de verzuchtingen van de buurtbewoners”, stelt Sofi Van Ussel die als directeur van UNIZO Provincie deel uitmaakt van de jury. Ze benadrukt ook dat ondertussen al overlegmomenten met de buurtbewoners plaatsvonden en dat deze dialoog zal worden verdergezet.

“De architecten, die uiteraard zelf ondernemers zijn, hebben het DNA van UNIZO goed begrepen en hebben hier in hun concept maximaal rekening mee gehouden”, gaat ze verder. “Ze hebben uitstekend begrepen dat UNIZO de bedoeling heeft er een bedrijvige kern van te maken die sterk bijdraagt tot de buurt.” Het wedstrijdconcept zal in afstemming met de verschillende stakeholders worden verfijnd tijdens de verdere onderzoeksperiode.

UNIZO Provincie Antwerpen is voor de realisatie van dit project een samenwerking aangegaan met de Vlaamse Erfgoedkluis, een investeringsfonds in beheer van PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) met een specifieke focus op herbestemming en valorisatie van onroerend erfgoed.

 

2018.06.03

DE NOR MIDDELHEIMMUSEUM ANTWERPEN FEESTELIJK GEOPEND

De Nor is een theater met bar op de grens van het Middelheimmuseum Antwerpen en de publieke ruimte waar verschillende activiteiten van kunstenaar Dennis Tyfus samenkomen: muziek, performances, dansmarathons. Dennis Tyfus voorziet deze zomer in De Nor een cultureel aanbod op vrijdag- en zarterdagavond. Het volledige programma is terug te vinden op de www.middelheimmuseum.be

2018.04.25

DE NOR MIDDELHEIM

FVWW begeleidt kunstenaar Dennis Tyfus met de realisatie van De Nor in het Middelheimmuseum te Antwerpen.
Feestelijke opening op 2 juni!

2018.04.23

DE PEPERBUS BORGERHOUT

Tijdelijke vereniging ORIGIN-FVWW is uitgenodigd voor de besloten architectuuropdracht voor de restauratie en herbestemming van de Sint-Jan Evangelistkerk, beter gekend als de Peperbus, te Borgerhout. De kerk wordt herbestemd tot hoofdkwartier van Unizo Provincie Antwerpen en ambieert een creatieve broedplaats voor ondernemerschap.

ARCHIEF