PARKVILLA BOECHOUT

De BMT-site is een voormalig industrieterrein van 5ha in het centrum van het dorp Boechout. Het masterplan voorziet een aantal woonpieren die bestaan uit een kopgebouw aan de straatkant, gestapeld wonen en grondgebonden wonen langs de pier en een parkvilla die het geheel afrondt. De parkvilla staat het verst van de straat en zoekt contact met het groen tussen het nieuwe woongebied en het Sint-Gabriëlscollege aan de andere kant van het bouwblok.

Elk onderdeel van de woning heeft de status van een kamer. Er zijn geen gangen, tenzij als hal. De keuken heeft een duidelijke eigenheid als kamer en gaat niet op in een flou geheel van leef- en eetruimte. Van buitenaf is niet duidelijk welke kamer waar zit. De openheid van het gebouw is rondom rond.

Idealiter is de gevel volledig raam. Voor een maximale openheid van vloer tot plafond kiezen we voor bijzondere houten ramen, die in een breed zijprofiel een ingebouwd luik hebben voor de nodige verluchting. Daardoor zijn de meeste ramen vast. Het hout wordt geopend om lucht binnen te halen, niet het glas.

Op het maaiveld maakt de publieke loggia de verbinding met het woonerf. De ruimte is zowel binnen als buiten, een publiek interieur als ontmoetingsplek.

Wonen in de parkvilla in Boechout

PROGRAMMA 20 appartementen

LOCATIE Molenlei
2530 Boechout

BOUWHEER GANDS

SAMENWERKING westrijd ism MikeViktorViktor
foto's door Michiel De Cleene

OPPERVLAKTE 2185

BOUWKOST 2740000

Wie houdt nu niet van cookies