SOCIALE HUISVESTING OOSTENDE

Het terrein ligt op het snijvlak tussen dambord en steenweg als een onregelmatig vijfkantig hoekperceel dat uitgeeft op de Sint-Godelievekerk.

‘De Harlekijn’ omvat negen sociale huurwoningen voor senioren. In ons voorstel verbijzonderen we de gedeelde ruimte. Het zijn de plekken voor een informele babbel of een toevallige ontmoeting. De vertrapping van vier bouwlagen in de Goedheidstraat naar zes bouwlagen in de Nieuwpoortsesteenweg geeft ruimte aan het gedeelde dakterras en richt zich naar het Westerkwartier.

Een neon-sculptuur van beeldend kunstenaar Dennis Tyfus situeert zich op de gevel naar het terras, loodrecht op de rooilijn, op de overgang tussen collectief en publiek. De sculptuur herinnert aan de bloeiende uitgangscultuur van Oostende in de jaren ’70.

Materialisering, kleurstelling en detaillering schrijven zich in in de tektoniek van het Westerkwartier en worden aangevuld met nieuwe elementen. Wit groot formaat metselwerk, met helmgrasgroene plinten, lijsten en kronen geven de ‘Harlekijn’ een vriendelijke en domestieke uitstraling: als voorbode van de tuinwijk, duidelijk nieuw en anders maar coherent en complementair.

Sociaal wonen in Oostende

PROGRAMMA 9 sociale huurwoningen voor ouderen

LOCATIE Goedheidstraat 2
8400 Oostende

BOUWHEER De Oostendse Haard

SAMENWERKING beeldend kunstenaar Dennis Tyfus
Gevelinzicht
fotograaf Tim Van de Velde

OPPERVLAKTE 1330

BOUWKOST 1360000

JAAR 2016-2020

Wie houdt nu niet van cookies