SINT AGNESDAEL 'S GRAVENWEZEL

Het 17e eeuwse “oud pastorieel Huys”, laterd omgevormd tot landhuis Sint-Agnesdal ligt in een parkomgeving langs de Wijnegemsesteenweg in Schilde. De opdracht is tweeledig: de toevoeging van een nieuw woonprogramma op de site en de renovatie van het landhuis tot twee gezinswoningen. 
Het nieuwbouwprogramma wordt opgedeeld in drie volumes die de schaal van de plek niet overstijgen en waarbij het landhuis de belangrijkste speler blijft. 
De nieuwe woningen zijn georganiseerd rond een autovrije binnenplaats die aan de westzijde uitgeeft op een gemeenschappelijke parktuin. 
De schaal van het ensemble overstijgt de individuele woningkorrel. We doen dit door resoluut te keizen voor een sterke raamritmering en 1 materiaal. De typologie van de woningen varieert doorheen het project onder invloed van orëntatie en context. 

098-SAS

PROGRAMMA Niewbouw van 9 ééngezinswoningen en renovatie van een 18e eeuwse villa tot 2 gezinswoningen in een parkgebeid rond een centraal erf

LOCATIE Wijnegemsesteenweg 77
2970 's Gravenwezel

BOUWHEER RPD

OPPERVLAKTE 2470

BOUWKOST 3500000

JAAR 2015-2017