WONING M EN V AARTSELAAR

De verbouwing van een rijhuis met beperkte oppervlakte is een interessante vraag. Traditioneel wordt meer oppervlakte gecreërd door een achterbouw, die op de benedenverdieping aan de voorbouw wordt gelijmd. Die strategie is zo overheersend dat ze zelfs in de gemeentelijke regelgeving van de bouwdieptes is verankerd. 

In de woning Faes-Minnebach eindigt het definitieve ontwerp, via een intens proces met de bewoners, bij wat we ‘de maximale voorbouw’ zouden kunnen noemen. 
Er zit een cadeau in de bestaande toestand: het huis is minder diep en hoog dan de huizen ernaast, waardoor de mogelijkheid bestaat om het als het ware in lijn te brengen met de buren, het volume uit te vullen met alleen een voorbouw, een traditionele huisstructuur van twee muren met een hellend dak erop, zonder dat een achterbouw nodig is om het ruimtegebrek op te lossen.
Het ontwerp zet expliciet in op de collectiviteit van een gezin. Door een aparte circulatie te voorzien voor de dochter worden alle ruimtes in het huis specifiek.
 

047-WMV

PROGRAMMA rijwoning

LOCATIE Langlaarsteenweg 34
2630 Aartselaar

BOUWHEER M en V

SAMENWERKING tot en met voorontwerp i.s.m. MikeViktorViktor architects

OPPERVLAKTE 120 m2

BOUWKOST 120000

JAAR 2012-2013