CADIX A5 ANTWERPEN

Bouwblok A5 op de Antwerpse Cadixwijk kondigt een nieuw stadsdeel aan. Het project omvat een hondertachtig tal woonentiteiten, gecomplementeerd door een kleinschalig buurtondersteunend commercieel programma. De ambitie van het ontwerp zet in op kwalitatief wonen met een goede bezonning doorheen het volledige bouwblok.
We knippen het bouwblok op in zeven gebouwen, zodat de korrel van het bouwblok goed aansluit bij de bouwkorrel van de voormalige havenwijk met pakhuizen van verschillende maat. Alle gebouwen zijn in baksteen, telkens met een specifieke en rijke detaillering.
Het bouwblok grenst aan de westzijde aan het Kattendijkdok. Eerder dan in te zetten op een hoog front aan het water vertrekt het ontwerp van een langgerekt bouwolume langsheen de kade. Het langgerekte kadegebouw is op schaal van het dok en neemt ook de schaal over van de Westtorens aan de overzijde. Door zijn laagte, kan de westenzon diep in het binnengebied doordringen waardoor goedbezonde buitenruimtes in tweede lijn mogelijk zijn. Het binnengebied baadt in het zonlicht en geeft meerwaarde voor de bewoners.
Twee fietsenschuren delen de gemeenschappelijk binnentuin op in drie deeltuinen: een leestuin, een speeltuin en een gastentuin. De verschaling van de binnentuin zorgt ervoor dat de tuin makkelijker wordt toegeëigend door de bewoners.

Stadsblok Cadix Antwerpen

PROGRAMMA wonen, kleinhandel, horeca, kantoor

LOCATIE Kattendijkdok Ooststraat 1
2000 Antwerpen

BOUWHEER ION LIFE

SAMENWERKING De Smet Vermeulen architecten
Havan-a
De Gouden Liniaal

OPPERVLAKTE 20000 m2

JAAR 2016

Wie houdt nu niet van cookies