NIEUWS

HET ONTWERP VOOR HET BRUSSELSE CONSERVATORIUM IS KLAAR

2022.05.17 | HET ONTWERP VOOR HET BRUSSELSE CONSERVATORIUM IS KLAAR

Het ontwerp voor de restauratie en uitbreiding van het Brusselse Conservatorium is klaar. Vol trots hebben Bouwheer Beliris en de NV Conservatorium, samen met ontwerpteam Origin-A2RC-FVWWarchitecten, het ontwerp toegelicht aan de docenten en de buurtbewoners. Het indienen van de bouwaanvraag is voorzien voor het einde van dit jaar.

Het Koninklijk Conservatorium Brussel en het Conservatoire Royale de Bruxelles delen een waardevol geheel van gebouwen. Het monumentale conservatoriumgebouw langs de Regentschapstraat vormt samen met de directeurs- en secretariswoning een belangrijk laat 19e-eeuws ensemble bedacht door architect Jean-Pierre Cluysenaar. Langs de Wolstraat vormen een sequens van vijf historisch waardevolle huizen, waarvan enkele dateren uit de 17e eeuw, een belangrijk gezicht naar de openbare ruimte.

Het waardevolle patrimonium wordt gerestaureerd en aangepast naar hedendaags comfort. Om tegemoet te komen aan het stijgend aantal leerlingen is een uitbreiding met een nieuwbouw noodzakelijk. In het nieuwe gebouw worden performante masterclasses, twee nieuwe concertzalen en een ondergronds bewaardepot ondergebracht. In een harmonieus geheel garandeert het ontwerp een duurzame toekomst voor beide Conservatoria. De begeleiding van het complexe traject is in handen van Beliris, de federale bouwheer voor Brussel.

 
 
 
 
 
PAVILLION DAYS BIENNALE ARCHITETTURA 2021 VENEZIA

2021.09.24 | PAVILLION DAYS BIENNALE ARCHITETTURA 2021 VENEZIA

The Belgian contribution to the Biennale Architettura 2021 in Venice, curated by Bovenbouw Architectuur, shows a model landscape representing the friction between city and architecture in Flanders. The scenography shows a piece of urban landscape on a scale of 1/15. De Nor is one of the fifty recent projects by 45 contemporary Belgian practices contributing to the imaginary landscape.

De Nor is a social sculpture, it can get activated in summer with concerts, performances and lectures. The project brings people together and consists of a stage, a tribune and a bar. These elements are located in a wooded area and create a protective space on the border of the Middelheim Musuempark in Antwerp. The project is the result of an intense collaboration between artist Dennis Tyfus and FVWW where authorship has merged into a rich project.

The seventeenth edition of the Architecture Biennale in Venice runs from 22 May to 21 November 2021 in Giardini, Arsenale and at various places in the city. The theme for the 2021 edition is "How will we live together?

Composite Presence, Flanders Architecture Institute © Bovenbouw Architectuur. 
De Nor in Composite Presence © We Document Art 

 
 
YPER MUSEUM IN A+

2020.10.12 | YPER MUSEUM IN A+

Happy to see our Yper Museum project appearing in the september museum edition of A+!

 
START UITVOERING IN BERCHEM

2020.09.03 | START UITVOERING IN BERCHEM

Uitvoering van ons project Zilverkwartier gaat nu echt van start. Vandaag wordt er 5.000m3 beton gepompt om de keldervloer te realiseren. Het project omvat 82 woningen op en rond een supermarkt. Door de logistiek van de supermarkt volledig inpandig te organiseren maken we een aantrekkelijk alzijdig gebouw. Het dak van de supermarkt wordt een grote collectieve daktuin bereikbaar vanuit alle woningen en verbonden met de buurt. Het project wordt aangesloten op een warmtenet dat restwarmte vanuit de Agfa Gevaert site gebruikt. Surf naar WERK 110-ZKB voor meer info.

 
LAATSTE WEEK VOOR OPLEVERING FASE 1

2020.08.25 | LAATSTE WEEK VOOR OPLEVERING FASE 1

De laatste week is ingegaan voor fase 1 van de verbouwingswerken van de basisschool De Evenaar in Borgerhout. Alle hens aan dek aldaar! Vanaf 1 september gaat de school weer open met een nieuwe refter en nieuwe sanitaire ruimtes. Volgende fases volgen in de komende vakantieperiodes! 

 
ARCHIEF
Wie houdt nu niet van cookies