FORUM SOLVAY BRUSSEL

FORUM SOLVAY is een belangrijk tandwiel in het netwerk van de Campus, de Kanaalzone en de Wereld. De term ‘forum’ overstijgt de schaal van een gebouw. In ons voorstel hechten we daarom veel belang aan de onbebouwde ruimte van de campus. We geloven sterk in het spontane karakter van informele ontmoetingen, ook in de buitenlucht, en willen dit maximaal faciliteren.
FORUM SOLVAY wordt aan de zuidzijde van de hoofdtoegang ingeplant, maakt lengte richting het kanaal, en slaat een brug tussen campus en publieke ruimte. Het reliëf van de Zennevallei wordt opnieuw betrokken op het water.
FORUM SOLVAY markeert de toegang en heeft een sterke signaalfunctie. Op termijn is een toegang mogelijk vanaf het kanaal, bijvoorbeeld bij publieke evenementen.In de omgeving van de Solvay Campus volgt en begeleidt de vegetatie landschappelijke elementen. Ten noorden van de Solvay Campus vormt de vegetatie kamers. Vegetatie markeert de perimeter van de Solvay Campus.Twee karakteristieke eigenschappen van de omgeving markeren de bijzondere locatie van de Solvay Campus: ten eerste de glooiingen van de Zennevallei en ten tweede de productieve achtergrond van de omgeving. We plannen twee ingrepen in het landschap: park swath en populierenkamers.

092-SFB

PROGRAMMA multifunctioneel forum

LOCATIE Ransbeekstraat 310
1120 Brussel

BOUWHEER Solvay

SAMENWERKING VOGT Landschaftsarchitekten

OPPERVLAKTE 5300 m2

JAAR 2015