KINDERKRIBBES EN POLITIEKANTOOR BOECHOUT

Eén gebouw op een verdoken perceel aan de voormalige BMT-site in Boechout combineert een politiekantoor met twee kinderkribbes. Het terrein ligt aan het toegangsplein van een grote nieuwe woonontwikkeling. De grootste uitdaging is om het ontwerp een duidelijk gezicht en adres te geven en het tegelijk in te bedden in het groen van de directe omgeving, met grote tuinen en hoge bomen.
We kiezen voor een ontwerp dat alle functies evenwaardig aan de omgeving en aan elkaar verbindt en vermijden zo een zuivere nevenschikking. De drie onderdelen van het gebouw liggen rond een centrale, driehoekige patio die de bestrating van het toegangsplein verderzet tot diep in het gebouw. De kinderen kijken naar de politie door lage ramen, de politie naar de kinderen door hoge ramen. Iedereen kijkt door het hele gebouw.

De gevel bestaat uit stalen golfplaten, een basismateriaal dat door een doorgedreven ontwerp een bijna grafische kwaliteit krijgt. Onderaan zijn de staalplaten groffer dan bovenaan, waar een fijnere fries zorgt voor een doorlopende band rond het hele gebouw. Elke knik in de gevel wordt assymetrisch met glad staal bekleed. De gevelverdeling is wit afgezoomd. De ramen zijn wit en wit omrand, met een aantal hoekramen die de knik in de gevel verderzetten en zo het ontwerp eigenheid geven.

Kinderkribbes en politiekantoor Boechout

PROGRAMMA Politiekantoor, kinderdagverblijf en ruimte voor onthaalouders

LOCATIE Molenlei
2530 Boechout

BOUWHEER GANDS

OPPERVLAKTE 920

BOUWKOST 1100000

JAAR 2012-2017

Wie houdt nu niet van cookies