ROZENLAAN LIEDEKERKE

Op wandelafstand van het station en een kwartiertje treinen naar Brussel Centraal maken we een alternatief verdichtingsmodel. Het terrein situeert zich op de grens tussen een verneveld woongebied en het glooiend openruimtegebied naar Liedekerke bos.
We kiezen resoluut om compact en laag bij het maaiveld te bouwen. We beperken het grondbeslag en versterken de landschappelijke structuur. Een open regenwaterwatersysteem van wadi’s, moerassen en overlopen draagt bij aan de beleving en kennis over landschap en bodem. We versterken het ecosysteem en geven kansen voor een grotere biodiversiteit.
Door laag te bouwen verbinden we het landschap met het wonen. De dagvertrekken richten zich naar het zuidwesten. De genereuze buitenruimtes zijn overdekt en zorgen voor beschutting tegen zon en regen.

De finestratie heeft een generieke kwaliteit; een regelmatig ritme van ramen, bedacht vanuit het geheel. De detaillering van gevelopeningen is rijk; diep kastanjebruin schrijnwerk omlijst met blank aluminium en doorsneden met een matzwarte valbeveiliging. Horizontaal versterken de lijnen in gewassen beton de lengte van de gebouwen. Tussen de ramen zijn de volle delen met houten planken bekleed. Het hout zal doorheen de tijd verzilveren, alle kleuren gaan op in het landschap.

Wonen in Liedekerke

PROGRAMMA collectief wonen

LOCATIE Rozenlaan
1770 Liedekerke

BOUWHEER ION en RPD

OPPERVLAKTE 11300 m2

JAAR 2016-

Wie houdt nu niet van cookies