SINT AGNESDAEL 'S GRAVENWEZEL

Het 17e eeuwse “oud pastorieel Huys”, later omgevormd tot landhuis Sint-Agnesdal ligt in een grote parktuin aan de rand van ‘s Gravenwezel. De opdracht is tweeledig: de toevoeging van een nieuw woonprogramma op de site en de renovatie van het landhuis tot twee gezinswoningen. 
Het nieuwbouwprogramma wordt opgedeeld in drie volumes die de schaal van de plek respecteren en waarbij het landhuis de belangrijkste speler blijft. De vier gebouwen begrenzen een gedeeld binnenhof van waaruit de woningen worden bereikt. Alle woningen zijn grondgebonden waarbij de planfiguur wordt aangestuurd door de relatie tot het binnenhof en de oriëntatie naar de zon. 

De schaal van het ensemble overstijgt de individuele woningkorrel. Een regelmatig ritme van openingen evoceert de atmosfeer van een ingetogen kloosterhof. Zwart gebeitste houten schrijnwerkgehelen contrasteren sterk met de gekalkte gevels.

Wonen in `s Gravenwezel

PROGRAMMA Niewbouw van 9 ééngezinswoningen en renovatie van een 18e eeuwse villa tot 2 gezinswoningen in een parkgebeid rond een centraal erf

LOCATIE Wijnegemsesteenweg 77
2970 's Gravenwezel

BOUWHEER RPD

OPPERVLAKTE 2470

BOUWKOST 3500000

JAAR 2015-2017

Wie houdt nu niet van cookies