THOMAS MORE CAMPUS NATIONAL ANTWERPEN

Het gemengd programma vertaalt in één klap de ambitie van de hogeschool om zich in te schrijven in de stad. Campus National is een publieke infrastructuur, aangevuld met studentenwoningen. Het project is een combinatie van renovatie, hernieuwbouw en nieuwbouw waarbij de grenzen van de interventies elkaar overlappen.
Een nieuwe ranke kolommenstructuur op maaiveldniveau maakt doorzichten doorheen het ensemble van gebouwen mogelijk en brengt de verschillende functies in relatie tot elkaar. Vanop de straat worden activiteiten diep in het bouwblok zichtbaar.Een nieuwe doorsteek loodrecht op de Kronenburgstraat vormt de ruggengraat van het project en ontsluit de verschillend programma’s. De binnenstraat faciliteert informele ontmoetingen tussen docenten, studenten en externen.
Thomas More verhuurt de studentenverblijven aan een laag tarief. Als voorwaarde wordt er van de bewoners een sociaal engagement gevraagd naar andersvalide medestudenten. De woontypologie speelt hierop in door de kamers per vier of per zes te clusteren rond gemeenschappelijke livings.

Thomas More Campus National Antwerpen

PROGRAMMA kantoren, studentenkamers, multifunctionele zaal, café, open leercentrum, docentenverblijven, conciergewoning

LOCATIE Kronenburgstraat 58-68
2000 Antwerpen

BOUWHEER Thomas More Antwerpen Mechelen vzw

SAMENWERKING A2D
MikeViktorViktor tem aanbesteding fase 1

OPPERVLAKTE 2495 m2

BOUWKOST 9400000 euro

JAAR 2010-2015

Wie houdt nu niet van cookies