TOUR & TAXIS ZONE M BRUSSEL

Het ontwerp voor de Zone M verhoogt de responsiviteit voor de context en maakt de verschillen tussen de open ruimtes beleefbaar. 
Met grotere maten in de open ruimte en duidelijk herkenbare ruimtesoorten, die appeleren aan stedelijke codes, transformeren we de hoge dichtheid van een alomtegenwoordige druk tot een bron van stedelijke trots. 

Het open ruimte model stuurt de bebouwing aan. Plein, park, straat, dreef en tuin krijgen een doorvertaling in de gebouwkorrel en typologie. We reageren gericht op de verschillende condities die zich voordoen aan de randen van het ontwerpgebied. 

Langsheen de Rue Picard zorgt een verbreding van het openbaar domein voor een kwaliteitsvolle aanhaking naar het nieuwe woongebied. 
Zigguratgebouwen langsheen de monumentale Gare Maritime zorgen voor een aantrekkelijk gabarit en zorgen voor een goede bezonning van de openbare ruimte.
Aan de noordzijde verzorgen twee bewoonde tuinpaviljoenen de overgang naar het natuurlijk tallud.
Deze grotere schaal van de gebouwen is in eerste instantie ruimtesparend, met grotere maten voor de tuinen als belangrijkste troef. Maar ze is naar ons aanvoelen ook nodig om de juiste stedelijke toon te treffen voor deze dichtheid. 

Tour & Taxis Brussel

PROGRAMMA gemengd woonprogramma

LOCATIE Rue Picard
1000 Brussel

BOUWHEER Extensa

SAMENWERKING Caruso St John architects
De Smet Vermeulen architecten

OPPERVLAKTE 90000 m2

BOUWKOST 99000000 euro

JAAR 2015

Wie houdt nu niet van cookies