VLEESHUIS ANTWERPEN

Vanuit de intrinsieke kwaliteiten van het monumentale Vleeshuis brengen we een toekomstgericht verhaal waarin we het gebouw en het museum elkaar laten versterken.
Het voorontwerp biedt een antwoord naar de toekomst van het Vleeshuis waarin het Museum Klank van de Stad zijn visie ten volle kan waarmaken. We versterken de relatie met de Schelde als bron van alle welvaart in de Gouden Eeuw en hernieuwen de directe verbinding met de publieke ruimte rondom.Ons voorstel legt een solide basis, die een grote flexibiliteit waarborgt naar de toekomst. Binnen de mogelijkheden van het monument gaan we op zoek naar antwoorden die een deel van de oplossing kunnen zijn inzake duurzaamheid, energie-efficiëntie en klimaatbestendigheid.
We schrijven mee aan een verhaal waarin het Vleeshuis museum Klank van de Stad opgenomen wordt in de harten van de Antwerpenaar en haar talrijke bezoekers.

 
 
 
 
 
 
Vleeshuis Antwerpen, Museum Klank van de Stad

PROGRAMMA Museum Klank van de Stad

LOCATIE Vleeshouwersstraat
Antwerpen

BOUWHEER Stad Antwerpen

SAMENWERKING restauratie: Origin
speciale technieken: HPengineers
foto's copyright Lucid

Wie houdt nu niet van cookies