Wonen in Aartselaar

De site verleent zijn identiteit in eerste instantie aan de markante vijver met zijn bijhorend sterk bomenbeeld. deze vijver staat al ingetekend op de Ferrariskaart van 1770. Deze geest van de plek wordt bevestigd en versterkt in het nieuwe ontwerp. De vijver wordt de dirigent in ons voorstel. We maximaliseren de onbebouwde ruimte en versterken het dieptezicht vanuit de Buerstedelei. Vier gebouwclusters omranden het nieuwe park. De korrel van de nieuwe gebouwen bemiddelt tussen de grootschaligheid van het park en de fijnkorreligheid van
de omliggende woningen.

We maken een park op maat van de mens. Als je erdoor wandelt, ervaar je het park en de vijver op verschillende manieren. Zo zijn de oevers van de vijver soms zacht en open, dan weer beplant of hard met een vlonder. We maken verschillende atmosferen. Dieper op het terrein grenst een pleintje aan de gemeenschappelijke polyvalente ruimte. We maken meerdere gebruiken en belevingen mogelijk, zonder dwingend te zijn. Waar de gebouwen het maaiveld raken zorgen voortuinen voor privacy.  Ze verzachten de overgang van publiek park naar privaat interieur. 

 
 
Wonen in Aartselaar

SAMENWERKING Duurzaamheid Gevelinzicht
Landschap Studio Basta

JAAR 2021-

Wie houdt nu niet van cookies