WONEN IN BREDENE

Met het ontwerp voor het ‘Groenzicht’ willen we de kwaliteiten van de Nukkerwijk continueren en aanpassen aan hedendaags wooncomfort; We zetten in op een plek waar het aangenaam en rustig wonen is, met ruimte voor informeel contact. Een project dat zich verankert in de wijk en uitdrukking geeft aan kwalitatief wonen.

In ons ontwerp gaan we op zoek naar zachte schaalovergangen naar de omliggende bebouwing. De condities aan de Noordhofstraat verschillen sterk van deze in het binnengebied. Aan de Noordhofstraat voorzien we een volume dat het straatbeeld vervolledigt. We stellen een gebouw voor dat qua footprint sterk aansluit op de naastliggende woonensembles in de Noordhofstraat en het Frans Provoostplein. Het woongebouw omvat twee bouwlagen met lokaal een derde bouwlaag ter aankondiging van de woningen in het binnengebied. De daken zijn licht hellend en zorgen voor een continuïteit en herkenbaarheid in de wijk. In het binnengebied realiseren we een krans van gelijkvloerswoningen. De volumes omsluiten een groene open ruimte en zijn door een luifel met elkaar verbonden. We kiezen bewust voor één bouwlaag in het binnengebied om de zichten en privacy vanuit de omliggende woningen maximaal te respecteren.

De woningen hebben een heldere planfiguur; sanitaire kernen en draagstructuur zijn logisch en eenvoudig bedacht. Hierdoor ontstaat er financieel ruimte voor de aanleg van het binnengebied en de luifel.

Het Groenzicht ambieert een hoge duurzaamheid op meerdere vlakken: een Bijna EnergieNeutraal gebouw, degelijk en streekeigen materiaalgebruik. Individueel wooncomfort wordt gecomplementeerd met een gemeenschappelijk binnengebied voor informeel contact.

122-WIB

PROGRAMMA Sociaal Wonen

LOCATIE Noordhofstraat
Bredene

BOUWHEER De Oostendse Haard

BOUWKOST 2.250.000

JAAR 2018