ZORGCLUSTER PIER KORNEL AALST

Ten opzichte van de geplande bebouwingen errond is het centrale bouwblok 15 graden gedraaid. Het volgt de richting van de historische sheddakstructuur en onderscheidt zich zo bijna automatisch als het hart van de site.

We knippen het bouwblok op in vier delen: drie gebouwen en het karkas van de vroegere gebogen sheds. De ruimte tussen de woongebouwen opent de tuin naar de publieke ruimte. De afstand tussen sheds en gebouwen brengen we op spanning, de ranke structuur van de sheds opent de tuin richting Dender. Grenzen tussen publiek en collectief vervagen, berust op vertrouwen is de tuin toegankelijk voor iedereen.
De zorgwoningen zijn compact, maar beschikken over een loggia over de volledige lengte van de woning. De dienstverlening is niet één-op-één vastgeklonken aan de zorgwoningen, maar is verweven in de site. Daardoor is de zorg meteen ook een bezorgdheid van de volledige site. Verschillende sociale groepen die verschillende soorten en gradaties van zorg nodig hebben of verlangen kunnen op die manier samenleven. De zorg is niet geïsoleerd, maar ingebed en gedeeld.

Wonen met assistentie in Aalst

PROGRAMMA 50 assistentiewoningen, kinderkribbe en ruimte voor voorzieningen

LOCATIE Pierre Corneliuskaai
9300 Aalst

BOUWHEER Dender Development

OPPERVLAKTE 7000

JAAR 2013-2020

Wie houdt nu niet van cookies