HET ONTWERP VOOR HET BRUSSELSE CONSERVATORIUM IS KLAAR

2022.05.17 | HET ONTWERP VOOR HET BRUSSELSE CONSERVATORIUM IS KLAAR

Het ontwerp voor de restauratie en uitbreiding van het Brusselse Conservatorium is klaar. Vol trots hebben Bouwheer Beliris en de NV Conservatorium, samen met ontwerpteam Origin-A2RC-FVWWarchitecten, het ontwerp toegelicht aan de docenten en de buurtbewoners. Het indienen van de bouwaanvraag is voorzien voor het einde van dit jaar.

Het Koninklijk Conservatorium Brussel en het Conservatoire Royale de Bruxelles delen een waardevol geheel van gebouwen. Het monumentale conservatoriumgebouw langs de Regentschapstraat vormt samen met de directeurs- en secretariswoning een belangrijk laat 19e-eeuws ensemble bedacht door architect Jean-Pierre Cluysenaar. Langs de Wolstraat vormen een sequens van vijf historisch waardevolle huizen, waarvan enkele dateren uit de 17e eeuw, een belangrijk gezicht naar de openbare ruimte.

Het waardevolle patrimonium wordt gerestaureerd en aangepast naar hedendaags comfort. Om tegemoet te komen aan het stijgend aantal leerlingen is een uitbreiding met een nieuwbouw noodzakelijk. In het nieuwe gebouw worden performante masterclasses, twee nieuwe concertzalen en een ondergronds bewaardepot ondergebracht. In een harmonieus geheel garandeert het ontwerp een duurzame toekomst voor beide Conservatoria. De begeleiding van het complexe traject is in handen van Beliris, de federale bouwheer voor Brussel.

 
 
 
 
 
Wie houdt nu niet van cookies